NiceCream! Gezond, veganistisch maar vooral overheerlijk ijs!

NiceCream! Gezond, veganistisch maar vooral overheerlijk ijs!

Wie heeft er nou geen zin in gezond en overheerlijk ijs! Helaas willen we ook allemaal dat mooie lichaam houden of naar toe werken… gelukkig hebben we daar een oplossing voor!
Nicecream is gemakkelijk te maken, de kunst is namelijk om diverse bevroren fruit in de blender goed te pureren met water, plantaardig melk (sojamelk, kokosmelk of amandelmelk) of kokoswater etc.
Hieronder het recept!
Tropisch mango kokosnoot nicecream

Wat heb je nodig?
– 1 Mango
– 1/3 kop (80ml) Water of kokoswater (Eventueel geraspte kokos)
– Blender, foodprocessor of staafmixer

Het beste kan je dit een avond van te voren doen zodat je de volgende ochtend al heerlijk ijs hebt!
Snij de mango in stukjes. Ik doe dit door de mango met het kroontje naar voren te leggen en dan langs de pit te snijden zodat er twee plakken ontstaan en het deel met de pit. Snijd horizontaal en verticaal in de mango plakken en vouw de mango zodat er blokjes ontstaan zodat je deze er uit kan snijden! Snijd ook het vruchtvlees aan de pit eraf zodat je het hele vruchtvlees van de mango gebruikt. Leg het vruchtvlees van de mango in een kommetje of bakje en stop het in de vriezer.
Als het fruit bevroren is haal je het uit de vriezer en stop je het vruchtvlees in je blender of foodprocessor.
Pureer het fruit tot een massa samen met het water of kokoswater.
Serveer het ijs in leuke glazen, kommetjes etc. en strooi er de eventuele kokosrasp over heen!

Ben je een echte zoete kauw? Voeg dan eventueel nog honing toe in de blender!

Dit heerlijke recept is dank zij onze eigen Healthy Fit Chick Tamara gemaakt!
Volg Tamara op instagram: Happy.fit.foods

 

 

social position

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *