Superfood noten havermout brood

Superfood noten havermout brood

Superfood noten havermout brood

Het is wel duidelijk dat noten ongelofelijk gezonde producten zijn omdat ze vol met eiwitten, goede vetten en vitamines zitten. Wist u bijvoorbeeld dat een handje hazelnoten al de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine E bevat? En dat amandelen zorgen voor gewichtsverlies? Noten zijn de voedselbron voor vegatariërs, zoals ik, maar ook erg belangrijk voor sporters.

Daarom heb ik een heerlijke gezonde notenbrood in elkaar gezet! Ik eet hem bij m’n ontbijt of gebruik het als een voedzaam tussendoortje!

Ingredienten:

* 140 gram zonnebloem pitten
* 100 gram lijnzaad
* 70 gram hazelnoten (of nog andere noten)
* 150 gram grove havermout vlokken
* 2,5 eetlepels chiazaad
* 350 mililiter water
* 2 eetlepels kokosnoot olie met geur
* 1 Citroen
* Vanillepeul en als je die niet in huis hebt kan je natuurlijk ook vanille extract gebruiken, gebruik dan 1 of 2 theelepels.
( * Voor de zoete liefhebbers honing of kokosbloesemsuiker)

Breek de hazelnoten door ze in een doek grof kapot te stampen. Heb je geen hamer in de buurt? Dan kan je ze altijd nog door middel snijden met een mesje. Doe de hazelnoten in een kom samen met het lijnzaad, zonnebloempitten, havermoutvlokken en chia zaden. Snij de vanillepeul door midden en doe de zaden van de vanille peul erin en anders dus de vanille extract. (ben je een echte zoetekauw dan voeg je kokosbloesemsuiker toe) Rasp de citroen en voeg de rasp toe aan de droge ingredienten in de kom.

Roer deze ingredïenten goed door elkaar.

In een pannetje verwarm je de kokosnootolie met geur voor een kokossmaakje, houd je niet van kokos? Gebruik dan kokosnootolie zonder geur. Voeg hierbij de 350 mililiter water. (Ben je een echte zoete kauw voeg dan gelijk de honing toe)

Als de kokosnoot olie is gesmolten en goed met het water is geroerd dan doe je dit bij de kom met de droge ingredienten. Roer alles goed door elkaar! Het wordt een dik beslag, als het te dik is voor je gevoel dan voeg je nog wat water toe.

Schep het in een cakevorm dat is bekleed met bakpapier en maak het plat met de bolle kant van een eetlepel en laat het zo een paar uurtjes staan op het aanrecht.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Als de oven op temperatuur is doe je het brood in de oven. Na 20 minuten haal je het brood eruit en keer je de cakevorm om op een bakplaat dat is bekleed met bakpapier. Doe het brood weer in de oven en bak het zo ongeveer 40 minuten tot het brood hol klinkt als je er op tikt met een lepel.

Haal het brood uit de oven en laat het goed afkoelen!

Eetsmakelijk!

Dit heerlijke recept is dank zij onze eigen Healthy Fit Chick Tamara gemaakt!
Volg Tamara op instagram: Happy.fit.foods

social position

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *